Esztétikus tömés

A konzerváló fogászati kezelések közé azok a beavatkozások tartoznak, amelyek a fogak eredeti épségét kívánják megóvni, a meglévő fogakat igyekeznek megmenteni, a hibás részeket javítják ki.
A fogszuvasodás talán a leggyakoribb, de a leghatékonyabban megelőzhető fogászati probléma, amely magához, a lyukas foghoz vezet. A felületes fogápolásnak köszönhetően a szájban lévő baktériumok savat termelnek, ezek kikezdik a fogzománcot és képesek apró lyukakat létrehozni.

’A lyukas fogat be kell tömni’ – Igen ám, de korántsem mindegy, hogy mikor szánjuk rá magunkat: eleinte ugyan visszafordítható a szuvasodás, de egy idő után súlyos károkat is okozhat. Sőt! Fogvesztéshez is vezethet!
A fogtömés során helyre állítjuk a szuvas vagy trauma érte (törött) fogakat. Az erre használt esztétikus anyagnak (kompozitnak) köszönhetően az eredmény, azaz a fogtömés tökéletesen fog illeszkedni a fogsorod színéhez és felszínéhez.

A magas esztétikai elvárásoknak eleget téve rendelőnkben fémmentes tömőanyagot használunk, a korszerű anyagok segítségével, esztétikus töméssel állítjuk helyre a fogszuvasodást, kezeljük a letört vagy megrepedt fogakat, egyéb elváltozásokat. Ezek a típusú tömések kisebb és közepes mértékű szuvasodás esetén kiválóan alkalmazhatóak minden fog esetében.
A fog színével harmonizáló esztétikus tömés nem csak szép, de jól funkcionáló eredményt is ad!