Implantáció

A fogbeültetés manapság a legelterjedtebb, legkorszerűbb módszere a hiányzó fogak pótlásának.
Az eljárás során az állcsontba beültetett műgyökér pótolja a hiányzó fogat, amelyet az felső vagy felső állkapocs csontszövetébe, az elveszített fogak helyére ültetünk be, erre kerül majd a korona.

A beavatkozást minden esetben egy konzultáció előzi meg, ahol az alapos állapotfelmérést követően szakorvosa dönt az implantáció lehetőségéről. A fogbeültetést helyi érzéstelenítésben végezzük.

Amennyiben az implantációt foghúzás előzi meg, elképzelhető, hogy várni kell a két beavatkozás között néhány hetet. Ezt mindig a szakorvos ítéli meg, hiszen nagyon fontos, hogy csak ép szövetbe kerülhet implantátum.
Előfordulhat, hogy nem elegendő a rendelkezésre álló csont, ebben az esetben azt pótolni kell, hogy elég hely legyen az implantátum behelyezésére. Ezt a beavatkozást arcüreg emelésnek hívjuk.

Ha az érző ideg felett nincs elegendő csontállomány, akkor csontpótlást hajtunk végre.
A pótlás után általában legalább 4 hónapot érdemes várni az implantáció megkezdése előtt. 
Az implantátum behelyezését követően a varratok eltávolítására 10-14 nap múlva kerülhet sor.
Ezek után következik a 3 hónapos gyógyulási idő, amíg a beültetett implantátumok becsontosodnak és helyzetük stabilizálódik. Végül az implantátumra csatlakoztatjuk az esztétikus fejrészt.

Az implantációnak sok előnye van, többek közt nincs szükség a környező fogak lecsiszolására, kiterjedt foghiány esetében és minden típusú foghiánynál alkalmazható.
Az eredmény tökéletesen illeszkedni fog a természetes fogakhoz, nem lesz idegen a szervezet számára, hiszen jól tolerálható anyagból (felülkezelt titániumból) készül.

Az eredmény tartós, hiszen az implantátumok stabilitása csontosodás után olyan erős lesz, hogy meghaladja fogaink eredeti rögzítettségét. Terhelhetőségében és esztétikumában a saját fogakhoz hasonló fogpótlás lesz a végeredmény.